Parinti Altfel – Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi

Parinti Altfel

PARINTI ALTFEL reprezinta esenta viziunii holistice a prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi asupra alimentului si alimentatiei si, la fel ca toate celelalte carti ale sale, spune adevarul! Noi, editorii, care am studiat luni de zile toate celelalte lucrari de pe piata de carte, am inteles ca modul in care autorul vede lucrurile reprezinta diferenta dintre volumul de faţa si restul lucrarilor create pe tema: sfaturi pentru cei care vor sa aiba copii sanatosi, puternici si pregatiti pentru viata.

Statisticile si studiile facute pe tema sanatatii copilului ne arata ca ceva nu este in regula cu modul in care acest domeniu a fost abordat pana acum… pentru ca este un dezastru! Nu este posibil ca micuţii sa fie atat de bolnaviciosi, sa faca diabet de la un an-doi, sa aiba probleme de inima, sa sufere de astm din fasa, sa raceasca tot timpul, sa aiba probleme psihice sau sa se urce pe pereti, in accese de isterie (mai nou, asta se cheama ADHD – doar trebuia sa i se dea o denumire…).

Concluzia? Este clar ca abordarea nu este corecta! Nici viitorii parinti nu sunt bine sfatuiti, nici cei actuali. Vom spune, asa cum am mai zis-o: Dr. Menci stie! Calitatea nr. 1 a domniei sale a fost dintotdeauna curiozitatea – de altfel, prima caracteristica a unui cercetator. Mai mult, fiind si deschis catre nou, a abordat domenii precum: chimia alimentului, genetica, nutritia, informatica – si cand spunem „a abordat“, ne referim la studii serioase in domeniu, care au culminat cu titluri de academician, doctor honoris causa etc.!